Радан Кънев: Желанието ни е реформаторският блок да прерасне в предизборен

Радан Кънев

Желанието ни е реформаторският блок да прерасне в предизборен, заяви във Варна председателят на ДСБ Радан Кънев, цитиран във вторник от БТА.

По думите му работата върви добре и дори се ускорява. Той изрази надежда скоро да бъде обявено и ръководството на блока.

Кънев коментира още, че нови избори трябва да се произведат възможно най-скоро, защото Народното събрание и изпълнителната власт са блокирали. Според него управляващите се занимават единствено с партийни назначения.

Ще обсъдя с ръководството на партията във Варна незабавен контакт с партиите от реформаторския блок в града за обща позиция по отношение на "Южен поток", каза председателят на ДСБ.

Три документа са приети досега и показват политическата позиция на реформаторския блок, който вече е факт. Реформаторите са алтернатива на политическото противопоставяне в обществото в настоящия момент, а обединението на политически партии, неправителствени организации и на граждани може да стане поле на консенсус за формиране на управленските практики в следващото Народно събрание. Това каза по същото време в Габрово заместник-председателят на ДСБ Петър Москов на среща с журналисти, която е част от започналите в цялата страна срещи със структурите на ДСБ и с неправителствени организации.

Трите документа, които реформаторският блок е формулирал, се отнасят до конкретни предложения за изхода от политическата криза в страната, до началата на новата политика, а третият документ предлага конкретни промени в изборното законодателство.

Тези документи внасят консенсус, а не противопоставят обществото, посочи Москов. По думите му социологически агенции посочвали 9 процента подкрепа за реформаторския блок. Предстои блокът да изгради своя организация и структури, той ще се разширява и ще се допълва с нови партии, неправителствени и граждански организации.

Споделяне

Още по темата

Още от България