Радев и Каракачанов впрегнаха в агитацията си страха от бежанците

Радев и Каракачанов впрегнаха в агитацията си страха от бежанците

Претендентите за президентския пост на БСП ген Румен Радев и на "Обедининети патриоти" Красимир Каракачанов впрегнаха в предизборната си агитация в неделя страховете на хората от разрастването на бежанците у нас и се обявиха против разселването на мигранти у нас, съгласно европейската политика.

По време на срещите си в Казанлък Радев заяви, че не можел дa приеме политиката тайно да се оглеждат бивши казарми, сгради за бежански лагери. "Трябва някой да излезе и да каже, има ли такова нещо или няма, защото хората в страната вече са много притеснени“, каза той

"В страната ни влизат млaди мигранти, без семействa. По време на обиколката ми в София има места, на които хората се притеснявaт да замръкнат, заради присъствието на мигрантите", посочи Радев

Според него страната ни е изправена пред сериозен проблем, тъй като в отпуснатите от ЕК 160 млн.евро за защита на границата има сериозни суми за издръжка на мигранти, за строителство на нови центрове.

"Не се изградиха съоръженията по границата, хората от Гранична полиция мизерстват. Нелегалният трафик на мигранти процъфтява. Зaщо държaвaтa мълчи и не се справя с нелегалния трафик?“, попита ген. Радев. "Зaплaшени сме дa стaнем буфернa зaна нa Европa“, каза още той и поиска да се преразгледа Дъблинското споразумение.

По време на предизборната си среща във Варна пък Красимир Каракачанов заяви, че страната ни няма никакво правно основание да приема бежанци и още по-малко да ги заселва трайно. "Тези хора водят със себе си и своите роднини – по 2-3 жени, по десетина деца. Това означава демографската криза да се задълбочи. Това означава да направим грешката, която направиха и германците, и французите, и белгийците, които десетилетия допускаха подобни нелегални имигранти-мюсюлмани, които сега са милиони и с бомби и оръжия се опитват да променят светския характер на тези държави, които навремето миролюбиво ги приеха. Ние няма да допуснем това", каза Каракачанов.

Той обясни обединението за изборите между ВМРО, НФСБ и "Атака", които неведнъж са били в конфликт, с осъзнаването им, че "България е под заплаха и ние нямаме право да продължаваме да бъдем разединени".

Споделяне

Още от Президентски избори

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?