Радев: Не мафията, а народът е на площада

Румен Радев, сн. БГНЕС

"Масовият протест принадлежи на всички граждани. На площадите днес не са нито контрабандистите, нито мафията, а българският народ, който е единственият суверен по силата на Конституцията и е твърдо решен да си върне държавата", написа президентът Румен Радев на страницата си във "Фейсбук".

Радев визира коментарът на премиера Бойко Борисов от преди ден, че "мафията иска да свали правителството - хазарт, контрабанда, всички са на улицата срещу нас и си намериха и водачи".

Държавният глава призовава всички на площада днес да не се поддават на провокации. Според него отговорността за предотвратяването на инциденти, за живота и здравето на протестиращите и на редовите униформени служители, носи ръководството на МВР.

"Нека всички участници в събитието - граждани, полицаи и жандармеристи - не забравят, че сме българи. Че призванието на униформените е да бдят над сигурността на гражданите. Че насилието между власт и граждани няма място в онова бъдеще, за което всички почтени хора се борим и ще постигнем".

"Моралната ни победа като общество ще е в това да съхраним гражданския мир, въпреки обидите, провокациите и демонстративното погазване на демократичните принципи от загубилата всякакво доверие власт. Промяната е неизбежна. Всяко упорство на управляващите само задълбочава кризата", посочва Радев. 

Споделяне

Още по темата

Още от България