Радев не вярва в призивите на Борисов за сина му - театър за наивници

Снимка: БНР

"Това е театър за наивници. Знам много добре откъде идват атаките срещу мен и моето семейство", каза президентът Румен Радев по повод отправения от премиера призив "момчето на Радев" да бъде оставено на мира, както и децата на другите на политици. Борисов призова за това в събота, след като проправителствените медии цяла седмица се надпреварваха с новини, че синът на Радев – Георги е бил арестуван след купон с други тийнейджъри в София заради нарушаване на забраната за събирания по време на епидемията. Че Радев-младши е присъствал на сбирката, заради която е била извикана полиция, потвърди преди дни здравният министър Костадин Ангелов. От президентството отрекоха младежът да е бил задържан, но спекулациите не спират.

"Аз мисля, че това е театър за наивници. Знам много добре откъде идват атаките към мен и към моето семейство. Но, да, категорично не приемам да се намесват семействата и да бъдат преследвани в тази битка, която се води. Но знаете, че протестите на българите са закономерен резултат от политиката и действията на министър-председателя. Българите от месеци протестират под прозорците на Министерския съвет, но там няма никого", коментира президентът Радев пред репортери в неделя, след като участва в ритуала по зарязване на лозята в Института по лозарство и винарство в Плевен.

Трябва умно да зарежем българското лозе, така че да дадем шанс на най-добрите филизи, а да изрежем излишните, ако искаме да има плод, каза държавният глава, правейки аналогии с политиката.

Трябва да работим, иска се добра преценка, иска се правилен избор, продължи той. И изрази надежда, че заедно, като народ, ще дадем този шанс на изборите, но прогнозира, че по всичко личи, че ще има един доста фрагментиран парламент.""Дали това е добре или зле, ще покажат изборите, ще покаже мъдростта на тези партии, които влязат вътре, така че да се отстоява националният интерес", допълни Радев.

Той пожела умно да зарежем българското лозе, за да може от коалициите, които сега текат да се получи най-добрия купаж.

По думите му предстоящата предизборна кампания трябва да е на идеи и принципи, на визия за излизане на България от тази дълбока криза, а не кампания на компромати.

На друг въпрос президентът отговори, че според него категорично има ощетени от взетите противоепидемични мерки: "Виждате, че огромни пари, които се раздават по телевизора, не стигат до най-засегнатите. Масовите фалити са вече факт. Разорението на българите е факт. Пак ще кажа това, което твърдя от началото на кризата - политиците не трябва да се правят на лекари и обратно".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?