Радев няма намерение скоро да се среща с Борисов

Държавният глава поиска премиерът първо да изготви визия за борба с корупцията

Бойко Борисов и Румен Радев
Президентът Румен Радев даде да се разбере във вторник, че скоро няма намерение да се среща с премиера Бойко Борисов. 
 
"Среща ще има, когато водената от премиера коалиция разработи ясна и конкретна визия за справянето с корупцията по високите етажи на властта и за прекратяването на катастрофалния срив на инвестциите и за постигане на икономически ръст, който да направи така, че да догоним държавите от Централна и Източна Европа", коментира Радев. 
 
"Нали не очаквате, че ще разговаряме и ще обсъждаме четиригодишната програма на кабинета "Борисов" 3, която изведе хората на улицата", допълни той.
 
След като бе обвинен от ГЕРБ, че е отказал да се срещне с министри и депутати от управляващите заради промените в данъчните закони и "Гражданската отговорност", а е приел представители на БСП заради тяхната "Визия за България", в петък Радев каза, че е готов да приеме лидера на ГЕРБ и да изслуша "неговата визия за справяне с корупцията по високите етажи на властта, за прекратяването на срива на инвестициите, за икономическото догонване на държавите от Централна и Източна Европа".
 
В неделя обаче началникът на кабинета на държавния глава Иво Христов обясни, че Радев всъщност не бил разбран правилно
 
"Президентът реторично заяви, че би изслушал и премиера Борисов по теми като борбата с корупцията, преодоляването на срива на чуждестранните инвестиции, които гонят исторически минимум. Но премиерът Борисов скочи тутакси върху тази възможност и откликна, че е готов за среща и го направи по начин, който показва, че не е разбрал посланието“, каза Христов.
Споделяне

Още по темата

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?