Радев: От страх и зависимости прокуратурата не вижда грабежите

Радев: От страх и зависимости прокуратурата не вижда грабежите

Прокуратурата не вижда корупцията и държавните грабежи заради страх и зависимости. Това обяви президентът Румен Радев в събота. Ден по-рано главният прокурор Иван Гешев заяви пред БНТ, че още двама от съветниците на държавния глава са били разпитвани като свидетели. Според Гешев това не е проблем и след като премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов могат да дават показания, и президентските съветници могат да бъдат разпитвани.

"Нежеланието на прокуратурата да види многобройните фрапантни скандали и сигнали за огромна корупция, за грабеж на държавни средства издава едно – страх и зависимости", каза в отговор Радев при посещението си в с. Мадара.

От няколко дни прокуратурата всеки ден пуска на порции комуникацията на съветника на Радев и бивш вътрешен министър Пламен Узунов с бизнесмена Пламен Бобоков. По случая се води дело за търговия с влияние и макар все още да няма обвиняеми разследващите не пропускат да обявят нови доказателства с оправданието, че обществеността трябва да бъде информирана.

Освен, че съветниците му са мушката, за самия Радев се правят намеци, че е замесен в разговорите. Наблюдаващите делото прокурори тактично подхвърлят, че вероятно има и "лице с имунитет".

Това е поредният конфликт на президента с главния прокурор Гешев, чието назначаване Радев одобри преди няколко месеца. През януари прокуратурата пусна СРС-та, в които се чува гласът на президента.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Каква е оценката ви за проектокабинета на ИТН?