Радев поиска макроикономическите постижения да се усетят и на микро ниво

Българското общество очаква отчетените постижения на макроикономическо ниво през последните години да доведат и до промени, които да гарантират възможностите за личностно развитие, право на труд и достойно заплащане. Това е заявил президентът Румен Радев, цитиран от своята прессулжба, по време на среща с лидера на КНСБ Пламен Димитров.

Радев потвърдил готовността на президентската институция да сътрудничи с българските синдикати при решаването на важните социални и икономически въпроси.

На срещата било подчертано, че нарастването на заплатите в България изостава от ръста на БВП и е необходимо догонващо увеличаване на доходите, които да стимулират потреблението и икономическия ръст.

Представителите на КНСБ представили позициите на синдикалната организация и предложенията си за реформи в областта на енергетиката, транспортната инфраструктура и образованието и призовали за активно участие на президентската институция при обсъждането и намирането на устойчиви решения на тези въпроси.

Обща била позицията, че енергийната политика на България трябва да зависи единствено от националните цели и приоритети, като се набележат мерки за стабилното развитие на сектора и за подпомагане на енергийно бедните семейства.

Споделяне

Още от България