Радев поиска от новия шеф на НСО воля и сила за реформиране

Радев поиска от новия шеф на НСО воля и сила за реформиране

Президентът Румен Радев назначи официално Емил Тонев за началник на Националната служба за охрана (НСО).

Досега Тонев временно заемаше поста. През юли той замени Красимир Станчев, който подаде оставка след скандалния случай при т.нар. летен сарай на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Tогава гардове на НСО изблъскаха съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов в морето, въпреки че брегът е публична държавна собственост.

Президентът пожела воля и сили за реформиране и модернизиране на НСО на Тонев, съобщиха от службата за охрана.

Радев удостои началника на НСО с висше офицерско звание "бригаден генерал".

На церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2 бригаден генерал Тонев получи пагоните си от държавния глава и подчерта, че НСО изпълнява с чест и достойнство задачите си, въпреки големите предизвикателства пред държавната охранителна служба.

Президентът определи назначението на ген. Емил Тонев като напълно закономерно и като заслужен етап в неговото професионално развитие.

"Поемате Службата във важен и наситен с редица предизвикателства момент. Но съм убеден, че предвид професионалната ви компетентност, натрупния през годините богат професионален опит и изявени лидерски качества, ще се справите успешно с важните и отговорни задачи, които стоят пред Националната служба за охрана", обърна се държавният глава към новоназначения началник на НСО.

"Очакванията към вас са големи. Разчитам, че ще бъдете принципен, решителен и всеотдаен в изпълнението на тази високоотговорна мисия", допълни президентът Румен Радев.

Началникът на НСО подчерта, че ще се опре изцяло върху професионалния опит на ръководния състав на службата, но ще разчита и на лоялността и високите морални качества на всеки един редови служител на НСО.

На церемонията на "Дондуков" 2 присъстваха вицепрезидентът Илияна Йотова, представители на екипа на държавния глава и ръководители на структурни звена в Националната служба за охрана.

Преди юли тази година Тонев бе зам.-шеф на НСО. Името му и преди е спрягано за началник на службата. Тонев е от Хасково, завършил е НСА, майстор на спорта по кикбокс. Повече от десет години е работил в МВР, а през 2004 г. е назначен в НСО. 

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?