Радев се скара на правителството, че "не си пише домашното" за инвестициите

Радев се скара на правителството, че "не си пише домашното" за инвестициите

Президентът Румен Радев призова правителството и бизнеса у нас да имат проектна готовност и да си "напишат домашното", за да привлекат инвеститори. Това стана след среща на Румен Радев с водещи американски компании в Ню Йорк.

"България трябва да е много по-агресивна в популяризирането на нашите възможности тук в САЩ и това, за което апелирам отдавна, е да имаме по голяма проектна готовност. Означава не просто да говорим и да разясняваме бизнес условията колко са добри, но вече да идваме с готови проекти", каза президентът, цитиран от бТВ. 

Външният ни министър Екатерина Захариева реагира, че в България има чудесни условия за бизнес.

"Не знам какво е имал предвид президентът, имаме индустриални зони изграждаме нови. Те са в пълна проектната готовност, което означава инфраструктура, пътища, жп линия, вода. Мисля, че България предоставя чудесни условия", обяви външният министър.

Като част от съпътстващите събития по време на сесията на ООН Радев проведе среща с ръководствата на водещи американски компании.

Президентът съобщи, че е поканил американските инвеститори в България, защото част от компаниите вече са представени и могат да разширят бизнеса си, а други предстои да решат дали да инвестират у нас.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес