Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители

"Цялата философия на кабинета - разпределяне на пари на близки до властта фирми"

Румен Радев, сн. БГНЕС, архив

Президентът Румен Радев определи заявката на обвиняемия бизнесмен Васил Божков за политически проект като несериозна и трудно реализуема. 

"Смущаващо е, че обвиняемият Божков звучи по-обвиняващо, по-убедително от неговите обвинители. Разкритията за интимните връзки с едрия бизнес оставят усещането за подмяна, за тежки зависимости в изпълнителната и законодателната власт", каза Радев при посещението си в община Генерал Тошево.

Държавният глава коментира, че не е изненадан от изнесения запис на министъра на земеделието Десислава Танева, в който тя призовава да се мълчи за злоупотреби с европейски средства. 

"Министър Танева изрече на глас цялата философия на кабинета - разпределяне на пари на близки до властта фирми без оглед на крайния резултат и прикриване на измамите", каза Радев.

Във връзка с искането за удължаване на извънредната епидемиологична обстановка държавният глава каза, че "все още няма ясни критерии за действията, които се предприемат в борбата с коронавируса". 

"Влязохме в това извънредно положение без някакви ясни критерии и излизаме от него рязко също без ясни критерии. Тук е за мен големият риск", допълни президентът. 

Споделяне

Още по темата

Още от България