Радиатор с градус е новото лого на “Топлофикация София”

Радиатор с градус е новото лого на “Топлофикация София”

Новото лого на "Топлофикация София" е стилизирана рисунка на радиатор, разположен в универсалния символ за градус. Той е изработен от Невена Колева, която ще получи награда от 2000 лв. за проекта си.

Новият бранд на “Топлофикация” е избран единодушно от жури. В конкурса са участвали около 400 проекта. На второ и трето място са класирани проектите на Георги Павлов, като неговата премия е 1000 лв.

До изработването на ново лого на “Топлофикация София” се стигна, след като Патентното ведомство реши, че дружеството е загубило правата си върху досегашния си бранд. С оставането на стария знак имаше риск той да се използва недобронамерено и това да навреди на клиентите ни, каза Стоян Цветанов, изпълнителен директор на общинския монополист. Той уточни, че разходите по конкурса няма да се калкулират в сметките за парно, 90 процента от които през април са под 100 лв.

Победителката в конкурса Невена Колева е възпитаник на Художествената академия, специалност "Книга и печатна графика". Тя работи в областта на графичния дизайн. Подгласникът ѝ Георги Павлов също е завършил Художествената академия със специалност "Плакат и визуална комуникация".

Споделяне

Още от Бизнес