Радио "Енджой" отнесе глоба заради игра с лека кола

Комисията за защита на конкуренцията глоби с 42 200 лв "Радиокомпания Си Джей", която разпространява Радио "Енджой" заради нелоялна конкуренция, съобщиха от антимонополния орган във вторник.

През септември 2009 радиото започва промоционална игра "7-те ключа на Радио N JOY".

Според рекламата играта продължава 7 седмици, като голямата награда е лек автомобил "Ситроен C-Crosser". Участието в играта става със sms.

Комисията счита, че играта е в състояние да изкриви слушателския интерес и да повлияе върху избора на радиостанция, не заради качеството на програмната схема, а от възможността за печалба.

На второ място КЗК приема като недобросъвестно поведение от страна на "Радиокомпания Си Джей" да провежда хазартен тип игра, без да има необходимите разрешения по Закона за хазарта. По този начин дружеството спестява разходи и си осигурява конкурентно предимство чрез използването на нелоялни търговски практики, включително приход от изпратените кратки съобщения.

При определяне на санкцията Комисията е взела под внимание огласяването на играта сред максимален брой потребители, периода на нарушението (2 месеца) и съдействието от страна на ответното дружество.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?