След смъртта на измамената от тях медицинска сестра

Радиоводещите, представили се за Елизабет II и принц Чарлс, са отстранени

Радио "Тудей Еф Ем"

Водещите от австралийското радио "Тудей Еф Ем" Мел Грейг и Майкъл Крисчън бяха отстранени заради огромното недоволство, провокирано от самоубийството на британска медицинска сестра, предоставила им информация за състоянието на бременната херцогиня на Кеймбридж Кейт Мидълтън, предадоха в събота ДПА и ИТАР-ТАСС.

Двамата заблудиха здравната служителка по телефона, използвайки жена, която се представила за британската кралица, излъгали по телефона Салданя, че ѝ се обаждат кралица Елизабет Втора и престолонаследникът принц Чарлз.

Медицинската сестра повярвала на измамниците и прехвърлила разговора към старшата сестра на отделението, която дала подробна информация за състоянието на младата херцогиня. Разговорът със Салданя не се е предавал пряко, а в запис, и предварително е бил съгласуван с юристи на радиостанцията.

Жертва на телефонната измама бе медицинската сестра Ясинта Салданя от лондонската болница "Крал Едуард Седми". Вчера тя бе намерена мъртва, като една от възможните причини за смъртта ѝ е самоубийство.

Повече от седем часа след смъртта на 46-годишната майка на две деца в сайта на радиостанцията е продължило да се излъчва съобщение, в което весело се говорело за "Най-голямата кралска измама", отбелязва ДПА.

Грейг и Крисчън са анулирали акаунтите си в Туитър, тъй като те през последните часове са били залети с гневни реакции на австралийци, които ги обвинявали, че "имат кръв по ръцете". Австралийски рекламодатели, сред които една от най-големите в страната вериги супермаркети "Коулс", изтеглиха рекламите си от радио "Тудей Еф Ем".

Министър-председателката на Австралия Джулия Гилърд определи в изявление смъртта на Ясинта Салданя като ужасна трагедия и изрази съболезнования на нейните близки и роднини.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?