Радослав Каратанчев стана шеф на апетитни спортни бази

Бащата на тенисистката Сесил Каратанчева - Радослав Каратанчев стана председател на борда на директорите на дружество "Академика 2000", което стопанисва апетитни спортни бази в София, съобщават спортните издания в сряда. Информацията бе потвърдена от Министерството на физическото възпитание и спорта.

Каратанчев, известен с прякора си Радо Крана, е назначен лично от министър Свилен Нейков, който е съпруг и треньор на олимпийската шампионка по гребане Румяна Нейкова. Радослав Каратанчев също се е занимавал с гребане.

Каратанчев не е първият гребец, който получава висок пост в спорта, откакто министър е Свилен Нейков. Шефът на спортния тотализатор Дамян Дамянов е бивш състезател и треньор на националния отбор по кану-каяк, а директорът на "Национална спортна база" Петър Божилов е бил състезател по гребане.

В актива на закъсалото дружество "Академика 2000" влизат "Зимният дворец", зала "Фестивална", стадион "Академик" и тенис комплексът "София".

Радослав Каратанчев е бивш депутат от Българския бизнес блок на Жорж Ганчев. Беше собственик и на чейнджбюра. През 2005 година, когато дъщеря му се изкачваше стремглаво в световната тенис ранглиста, тя бе хваната с допинг и получи двугодишно наказание. Каратанчев обясни повишеното ниво на нандролон в организма на непълнолетната тогава Сесил с това, че била бременна. След изтърпяването на наказанието си Сесил Каратанчева започна да се състезава за Казахстан.

Споделяне

Още от България