Радослав Каратанчев стана шеф на апетитни спортни бази

Бащата на тенисистката Сесил Каратанчева - Радослав Каратанчев стана председател на борда на директорите на дружество "Академика 2000", което стопанисва апетитни спортни бази в София, съобщават спортните издания в сряда. Информацията бе потвърдена от Министерството на физическото възпитание и спорта.

Каратанчев, известен с прякора си Радо Крана, е назначен лично от министър Свилен Нейков, който е съпруг и треньор на олимпийската шампионка по гребане Румяна Нейкова. Радослав Каратанчев също се е занимавал с гребане.

Каратанчев не е първият гребец, който получава висок пост в спорта, откакто министър е Свилен Нейков. Шефът на спортния тотализатор Дамян Дамянов е бивш състезател и треньор на националния отбор по кану-каяк, а директорът на "Национална спортна база" Петър Божилов е бил състезател по гребане.

В актива на закъсалото дружество "Академика 2000" влизат "Зимният дворец", зала "Фестивална", стадион "Академик" и тенис комплексът "София".

Радослав Каратанчев е бивш депутат от Българския бизнес блок на Жорж Ганчев. Беше собственик и на чейнджбюра. През 2005 година, когато дъщеря му се изкачваше стремглаво в световната тенис ранглиста, тя бе хваната с допинг и получи двугодишно наказание. Каратанчев обясни повишеното ниво на нандролон в организма на непълнолетната тогава Сесил с това, че била бременна. След изтърпяването на наказанието си Сесил Каратанчева започна да се състезава за Казахстан.

Още от България

Как оценявате нареждането на премиера за отстраняване на Дж Пи Груп от всички проекти?