Рафинерията на "Лукойл" вече работи по закон, проверките на терминал "Росенец" продължават

"Лукойл Нефтохим" вече работи по закон, проверките на нефтения терминал Росенец продължават, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници" в понеделник. Митническите инспектори са установили, че в рафинерията са монтирани всички измервателни уреди. Те трябва да подават информация за количествата горива, които влизат и излизат от данъчния склад.

През юли 2011 г. лицензите на "Лукойл" бяха отнети, защото рафинерията и терминала единствени от всички предприятия за акцизни стоки у нас не бяха монтирали измервателни уреди. Рафинерията обжалва решението и съдът постанови те да продължат работа, докато тече делото. Така на практика бургаската "Лукойл Нефтохим" продължи да работи без прекъсване.

До края на седмицата ще бъдат връчени и протоколите с констатациите от проверката на митническите служители в данъчен склад Нефтен терминал "Росенец”, добавят от митниците.

Монтирането на уредите на терминала ще продължи още дълго и вероятно той ще получи лиценза си като временен и под условие до две години да изпълни изискването на наредбата. Заради това обаче била изготвена корекция в Наредба №3, която трябва да бъде публикувана в Държавен вестник.
 
Шефът на митниците Ваньо Танов коментира преди десетина дни, че от цялата полемика с уредите на "Лукойл" е станало ясно, че за половин година, откакто митниците погнали рафинерията, тя е успяла да подготви монтирането на уредите и почти да ги монтира, нещо, за което преди това не ѝ е стигнала година и половина.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес