РАИ свали популярно предаване заради сексистки коментари срещу източноевропейките

РАИ свали популярно предаване заради сексистки коментари срещу източноевропейките

Италианската държавна телевизия РАИ свали от екран популярно седмично ток шоу заради обидни, сексистки и расистки коментари по адрес на източноевропейските жени, предаде Ройтерс.

В последното издание на програмата "Нека го обсъдим в събота", излъчено миналата събота, имаше дебати защо италианците предпочитат източноевропейските жени пред италианските.

В ефира на предаването се чуха аргументи, че "източноевропейките са винаги секси", че "те оставят мъжете си да взимат решения и да контролират нещата", че "те се учат от ранна възраст как да въртят домакинството", "прощават изневерите", "всичките са майки и са винаги в перфектна форма след раждането", "никога не хленчат или не са в лошо настроение".

След излъчването на дебатите италиански политици изразиха възмущение от коментарите по адрес на източноевропейките. Генералният директор на РАИ Антонио дал'Орто каза, че програмата е в противоречие с ценностите, защитавани от неговата телевизия. Директорът на РАИ Уно - телевизията, по която бе излъчена скандалната емисия - Андреа Фабиано поднесе искрени извинения.

Хиляди жени от Русия, Украйна, Полша, Румъния и други източноевропейски страни дойдоха в Италия в последните 20 години, за да работят като домашни помощници. Много от тях се омъжиха за италианци, отбелязва Ройтерс.

Споделяне

Още от Европа