“Райънер“ ще въвежда стоящи места в самолетите си

“Райънер“ ще въвежда стоящи места в самолетите си

Ирландската нискотарифна авиокомпания “Райънер“ смята да въведе стоящи места в самолетите си, съгласно разработена от генералния ѝ директор Майкъл О'Лиъри схема за поевтиняване на полетите. Според информация на британския вестник “Сън“, “Райънер“ е провела преговори с американския аеростроителен концерн “Боинг“ за разработването на машина със стоящи места за пасажерите.

Превозвачът води и преговори с ирландското управление на въздушния трафик за възможността да се въведат правостоящите места. Ако разрешението бъде получено, то компанията ще може да пусне в продажба по-евтини билети от тези за седящите места.

За пътуващите прави пасажери ще има обезопасяващи колани, които ще се затягат по специфичен начин около кръста на избралите по-евтиния вариант на придвижване. Все още обаче не е ясно как точно ще изглеждат местата за правостоящи.

Идеята на известния с чудатите си идеи О'Лиъри всъщност е заимствана от китайския авиопревозвач “Спринг Ерлайнс“, който първи в света обяви, че пуска правостоящи места в самолетите си. Целта на китайците е са увеличи вместимостта на машините с 50 процента и да свали стойността на превозите с 20 на сто.

Изданието отбелязва още, че в момента повечето страни нямат никакви законодателни ограничения през въвеждането на правостоящи места в самолетите.

Споделяне

Още от Бизнес

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?