"Райънер" слага край на безплатния багаж

"Райънер" слага край на безплатния багаж

Нискотарифният превозвач "Райънер" (Ryanair) слага край на практиката пътниците да имат право безплатно да качат на борда багаж до 10 килограма. От ноември тези багажи вече ще се таксуват с 6 до 10 евро, предаде "Ройтерс".

 

Според новите правила пътниците все пак ще имат право да носят "малка чанта за лични нужди", която да се поставя под предната седалка. За багажите до 10 кг. ще трябва да се плащат 6 до 8 евро, за да бъдат качени на борда и превозени в багажното отделение над седалките, или 8 до 10 евро, за да бъдат чекирани.

Авиокомпанията заявява, че въвежда промяната, тъй като самолетите ѝ се бавят, защото пътниците носят твърде много ръчен багаж.

Конкурентните "ИзиДжет" (easyJet), "Уизеър" (Wizzair) и "Норуиджън" (Norwegian) в момента позволяват безплатен средноголям куфар за кратки полети.

"Райънер" допълва, че не очаква промяната да му донесе допълнителни приходи, тъй като чекирането на 10-килограмов багаж според новата система е значително по-евтино от сегашната цена. Компанията също така увеличава допустимия размер за всички видове багаж.

Споделяне

Още от Свят