„Райфайзенбанк” и „Сиско” ще финансират IT-покупки за бизнеса

Специална програма за кредитиране или предоставяне на лизинг на малкия и среден бизнес за закупуване на информационни технологии и комуникационната инфраструктура пуснаха „Сиско” и „Райфайзенбанк България” и „Райфайзен лизинг” в сряда. Тя дава възможност финансиране на покупката на оборудване от „Сиско” при фиксирана лихва от 5% годишно и гъвкави условия под формата на лизинг или кредит.

В периода от 31 май до 31 август обаче предприятията, които се възползват от офертата, ще ползват промоционална лихва от 0 процента. След края на промоцията влиза в сила стандартната лихва от 5%. Срокът за погасяване е 24 или 36 месеца при фиксирана лихва.

„Покупката на оборудване чрез подходящо финансиране може да помогне за намаляването на бюджетните ограничения, като даде възможност на фирмите да инвестират в технологии, които подобряват продуктивността, ефективността и намаляват разходите”, коментира Петър Иванов, управляващ директор на „Сиско” за България.

Малкият и среден бизнес представлява 99.3% от българската икономика и осигурява заетостта на повече от половината от работната сила в страната. Изследване по поръчка на „Сиско” за основните предизвикателства пред малкия и среден бизнес показва, че за 43 на сто от тези фирми пред технологичното им развитие е цената на новите технологии.

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?