Райков, ”смутен” от скандалите, посети МВР

Министър-председателят Марин Райков посети МВР в петък вечерта, след като вътрешният министър Петя Първанова освободи по настояване от прокуратурата и президента Росен Плевнелиев шефа на ГДБОП Станимир Флоров, разследван за подкуп.  

”Като всеки български гражданин и мен много ме смущава фактът, че за една седмица има два скандала в МВР и не случайно съм тук. Дойдох по две причини. Първо, защото исках да видя подробно каква е цялата документална и друга процедура, свързана с ползването на СРС и също така, за да кажа по един много ясен начин, че МВР трябва да продължи да функционира по безупречен начин в съответствие със закона, да бди над сигурността на гражданите”, заяви Райков.

Според него служителите на ведомството са запазили силата на характера си и МВР продължава да е един от стълбовете на държавността у нас.

В събота той коментира още, че организираната престъпност не трябва да има никакви илюзии - борбата срещу нея ще продължи.

”Вчера имах възможността да посетя МВР, запознах се с процедурите, свързани с ползването на СРС, говорих с хората, за да им кажа, че Министерство на вътрешните работи ще продължи да функционира, ще продължи да бъде подкрепяно и функциите на МВР са свързани с необходимостта да се гарантира безопасността на гражданите, не трябва по никакъв начин да бъдат пренебрегвани, включително и когато е необходимо и ползването на СРС, защото организираната престъпност в България не трябва да има никакви илюзии - борбата срещу нея ще продължи”, каза той.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?