Райнов излиза в отпуск, докато се изяснява корупционният скандал

Заместник-министърът на здравеопазването Емил Райнов излиза в отпуск, докато прокуратурата проверява изнесените от фармацевтичния дистрибутор "Търговска лига" обвинения в корупция срещу него.

В понеделник Райнов, който е и председател на УС на НЗОК, изпрати писмо до главния прокурор Борис Велчев с искане да бъде направена проверка на обвиненията в корупция, които от фармацевтичния дистрибутор "Търговска лига" отправят срещу него.

В писмото си Райнов прилага копия от всички публикации по темата и изразява увереност, че прокуратурата ще провери твърденията в тях, както и цялостната дейност на "Търговска лига” в последните години.

Чрез представителството на България към Европейския съюз в Брюксел Райнов изпрати и писмо до заместник-председателя на Европейската комисия и комисар по правосъдие, свобода и сигурност Жак Баро, в което излага всички факти по случая.

От "Търговска лига" обвиняват Райнов, че е искал месечни подкупи в размер на 2.8 млн. евро, докато зам.-здравният министър ги обвинява в кампания срещу него заради накърнени интереси.

Споделяне

Още по темата

Още от България