Районен кмет в Пловдив също с обвинение по делото срещу Иван Тотев

Районен кмет в Пловдив също с обвинение по делото срещу Иван Тотев

Прокуратурата обвини кмета на пловдивския район "Западен" Димитър Колев за престъпление по служба в съучастие с кмета на града Иван Тотев. Става въпрос за изграждането на зоопарка в града, за което обвинение вече получи и зам.-кмета на Пловдив Димитър Кацарски.

Новият обвиняем Димитър Колев е привлечен към наказателна отговорност за това, че е сключил договор за упражняване на консултантска дейност и строителен надзор без район "Западен" да е възложител и страна по договора за строителство. По този начин районният кмет е дал възможност на 29 юли 2015 г. да започне строежът. Димитър Колев е с най-леката мярка за неотклонение – "подписка".

Разследването срещу Иван Тотев започна през ноември миналата година. През януари прокуратурата поиска и съдът одобри отстраняването му от длъжност, но Пловдивският апелативен съд отмени това решение, позовавайки се на липсата на доказателства, че той може да повлияе на свидетели да се откажат от показанията си.

Междувременно финансовата инспекция (АДФИ) излезе с доклад за строителството на спортната зала "Колодрума" в Пловдив. Инспекторите установиха общо 22 нарушения с нанесли щети за 7.7 милиона лева при строителството на залата.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?