Районният съд в Девня глоби Румен Петков за неявяване по делото му за клевета

Районният съд в Девня глоби Румен Петков за неявяване по делото му за клевета

Районният съд в Девня е наложил глоба от 200 лева на зам.-председателя на АБВ Румен Петков заради неявяване на заседание по делото му за клевета, заведено от бившия областен лидер на БСП във Варна Цонко Цонев. Това съобщиха от левицата в сряда.

Социалистът съди бившия вътрешен министър заради негово изказване по време на предизборната кампания, че като директор на "Напоителни системи" ЕАД – Варна Цонев е участвал в кражбата на тръби от компанията.

"Разполагам и със снимков материал, от който е видима техниката, с която са крадени тръбите, защото това е в грубо нарушение на заповедта на министъра на земеделието и храните. Техниката – камион за извозване, трактори, с които са изкопавани тръбите, и тази техника е държавна. Тя е на ЕАД "Напоителни системи", тоест директорът на "Напоителни системи" Цонко Цонев, който е областен председател на БСП краде държавата с държавна техника. Той, който е призван да опазва съоръженията на "Напоителни системи" – той просто ги краде", заяви тогава Петков пред "Фокус" на 12 май.

"За мен е необяснимо бивш вътрешен министър да бяга от правосъдие, е заявил Цонев по повод отложеното за пореден път дело и глобата, наложена на Петков. Това повече приляга на една друга категория хора. Надявам се Румен Петков да понесе предвиденото в закона наказание за клеветите по мой адрес, които съвсем целенасочено бяха изказани в хода предизборната кампания", коментира в сряда Цонко Цонев, цитиран от пресцентъра на БСП.

Споделяне

Още от България