Ръководство на "Атака" във Враца подаде оставка и напусна партията

Общинското ръководство на "Атака" във Враца подаде колективно оставка в четвъртък. Оставката е "в знак на протест с политиката на централното ръководство на партията и нейните представители в общинския съвет и в парламента от Врачански избирателен район", посочват в декларацията си местните ръководители на партията.

Вдокумента се казва още, че след изборите "Атака" не работи за осъществяването на своята предизборна програма и безрезервно подкрепя ГЕРБ. Това, заедно с "неблагоразумните действия" на народния представител на партията от Врачански избирателен район Венцислав Лаков и на двамата общински съветници - Валери Атанасов и Владимир Христов, било довело до масов отказ на членове и отлив на симпатизанти.

От друга страна централното ръководство на "Атака" не можело да контролира дейността на партията по места. Нейните сътрудници не работели "достатъчно праволинейно" и служели на други политически сили, което довело до разцепване на групата от четирима общински съветници почти веднага след местните избори.

Членовете на врачанското ръководство прекратяват и членството си в партията, за да останат верни на истинските идеи и на предизборната програма на "Атака". Декларацията им е подкрепена и от председателите на партийните организации в Оряхово и Роман.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?