Ръководството на БСП – Монтана подаде оставка заради "мракобесието" на Станишев

От "Позитано" отговориха: Националният съвет го разпусна, оставка не може да има

Цялото ръководство на общинската организация на БСП в Монтана е подало колективна оставка на заседанието си на 5 февруари, съобщи досегашният му председател д-р Емил Константинов, цитиран от БТА.

Той заяви, че оставката е знак на несъгласие с централното ръководство на партията начело със Сергей Станишев.

Членът на общинския съвет Ивета Станкова съобщи, че на заседанието на общинския съвет на БСП са присъствали 27 от общо 31 членове. Не са взели участие председателят Емил Константинов и заместник-председателите Светлин Николов, Крум Милетиев и Анатолий Младенов - областен управител на Монтана, от които ден преди това националното ръководство на БСП сне политическото си доверие заради заявената подкрепа на проекта АБВ на Георги Първанов.

В гласувана декларация до медиите се заявява, че ръководството на БСП начело със Сергей Станишев води политика на разцепление на партията и ликвидиране на цели нейни структури.

В декларацията пише "Сергей Станишев и Изпълнителното бюро са готови да унищожат БСП, само и само за да задържат партийната власт и удължат живота на компрометирания елит и олигархичните кръгове в България".

От централата на БСП на "Позитано" побързаха да отговорят на съобщението от БСП - Монтана, като разпространиха какви са процедурите по устав. "Общинският съвет на БСП в Монтана е бил разпуснат с решението на Националния съвет на БСП от 1 февруари 2014 г.", обясниха от партийната централа как стоят нещата с "отцепническото" общинско ръководство.

"С решението на НС на 1 февруари т.г. за провеждане на пълен цикъл на отчети и избори в общинската партийната организация в общината, всички органи - Общ партиен съвет, председател и зам.-председатели са преустановили дейността и функциите си. При започналата отчетно–изборна кампания с посочен от НС дневен ред, за общинската партийна конференция ще бъде избран нов състав на общинския партиен съвет, Изпълнително бюро и председател", заявиха от БСП.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?