Ръководството на БСП отмени пресконференция заради Пеевски?

Ръководството на БСП отмени пресконференция заради Пеевски?

Нито дума по казуса "Пеевски" не е произнесена по време на заседанието на Изпълнителното бюро на БСП във вторник. Това разказаха пред Mediapool от тяснопартийното ръководство на социалистите.

Както всяка седмица и тази, бюрото е провело своето заседание, на което са обсъждани "водещите политически теми". За разлика от друг път, обаче в още по-тесен формат от най-тесния ръководен орган на партията, е взето решение тази седмица да няма пресконференция. Тя щеше да съвпадне с края на заседанието на Конституционния съд по казуса дали избраният и след това оттеглен поста председател на ДАНС Делян Пеевски да остане в парламента като депутат. Решението на КС не бе съобщено веднага след заседанието, а се очаква по-късно да бъде качено на сайта на съда. Неофициално обаче повечето медии тиражираха новината, че Пеевски остава депутат.

"Предполагам, че мотивът да няма пресконференция е бил многото въпроси, които щяха да излязат покрай Пеевски. Не беше сериозно да коментираме, че решението не е официално, тъй като по всички медии го имаше още преди 14.30 часа, когато е обичайният час за брифинг", заяви пред Mediapool представител на ръководството на БСП.

Според присъствали на Изпълнителното бюро по темата "Пеевски" не е казана нито една дума. "Нито лидерът Станишев, нито някой от нас е повдигал темата, което също е показателно", заяви един от секретарите на партията.

"Вероятно позиция ще се изготви, но колкото по-отложена във времето е, толкова по-добре, пък и искаме да видим тази вечер какво ще се случи с протестите и изобщо каква ще бъде обществената реакция", допълниха още от БСП.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?