Ръководството на БСП оцеля на пленума на партията

Ръководството на БСП оцеля на пленума на партията

Пленумът на БСП е отхвърлил предложението за освобождаване на ръководство на партията заради лошия изборен резултат след продължило повече от девет часа заседание в събота.

При гласуването за оставката на Изпълнителното бюро 42 членове на Националния партиен съвет са гласували "за", а 44 са били "против" и тя е била отхвърлена. Десетима членове са се "въздържали", а шестиа не са участвали в гласуването.

Лидерът на партията Михаил Миков не е поставял въпроса за оставки, но представители за левицата са настояли въпросът да бъде подложен на гласуване.

”Националният съвет не подкрепи опита за дестабилизация на партийното ръководство”, обяви пред медиите след заседанието на Националния съвет на БСП лидерът на партията Михаил Миков . По думите му с исканията за оставки се е целяло да се създаде подходяща среда за онези, които днес се чувстват нестабилни. ”Забележете, че много активно тези въпроси се поставяха от София и Пловдив – председателите, които имат най-лошите резултати в партията. Те всичките се нахвърлиха на Изпълнителното бюро”, каза Миков.

Изпълнителното бюро остава в този си вид с изключение на Драгомир Стойнев, Калоян Паргов и Илияна Йотова, които напускат, съобщи още Миков. ”Когато реша ще предложа нови членове в Изпълнителното бюро“, добави той.

По думите му е имало и основателни критики към ръководството, но е имало и такива ,които са излъчвали желание ”да бъде ударено бюрото“ от хора, които са целели да се ”включат отново в играта“.

”Благодаря и на тези, които решиха, че на този етап се оттеглят. Честно е, когато си подаваш оставката да кажеш, че няма пак да се кандидатираш. Тези театралности, че сега си подавам оставката, а утре пак ще си организирам избора, са част от загубата на доверие в БСП“, допълни Миков.

Споделяне

Още от България

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?