Ръководството на НДСВ отрича разрив заради водача на евролистата

Водачът на листата на НДСВ за евроизборите - Биляна Раева, се ползва с пълната подкрепа на политическото ръководство на партията, на  структурите, членовете и симпатизантите на партията. Това заяви на специален брифинг във вторник говорителят на политическата сила Станимир Илчев. Пресконференцията бе свикана по повод на медийни публикации, че в НДСВ имало скандал, заради “изкуствено напомпаната биография” на Раева.

В събота НДСВ представи в Пловдив официално кандидатите си за евродепутати и даде кратки справки за тях. Предложените лица предизвикаха изненада, защото повечето от тях бяха напълно неизвестни, а сочени за сигурни участници в листата бяха поставени на неизбираеми места. Така депутатът Антония Първанова, сочена за първа в списъка за евровота, се оказа на трето място. Листата оглави Биляна Раева, която бе представена като млад човек с много езици и опит в работата с европейските структури, завърнала се в България, за да “помогне за бъдещето на българския народ”.

Ден след това в медии бе лансирана тезата, че изборът на Раева е случаен, че биографията ѝ не отговаря на представянето и че партийните членове били много недоволни от номинацията.

Според Станимир Илчев няма случайност при определянето на първия в листата. Биографиите на кандидатите трябва да се  разглеждат в тяхната “автентична светлина и да не се правят внушения, които създават преднина на другите участници в това състезание”, добави той.  

НДСВ отхвърля и внушението, че се разработват негативни оценки по отношение на листата и нейния водач в средите на партията.Той добави, че всички останали кандидати в листата са изразили публично готовност да работят за общия успех.

Никога не съм твърдяла, че съм работила в европейските институции, а винаги съм се гордяла с опита си да работя с европейските институции, посочи Раева. Тя каза, че е била стажант в Европейската комисия и се е занимавала с информационни технологии.

Не съм била член на екипа на бившия министър по европейските въпроси и настоящ комисар в ЕК Меглена Кунева, но съм била от експертите, допринесли за представянето ни в Европа, допълни тя.

В отговор на въпрос тя посочи, че досега е била експерт, винаги е поддържала каузата и идеите на НДСВ и когато узрее моментът, ще стане и член на НДСВ.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?