Ръководството на НДСВ подаде оставка

Председателят на НДСВ Христина Христова, заедно с цялото ръководство, подава оставка, съобщиха от пресцентъра на партията в събота.

Решението е взето на заседание на Националния съвет на НДСВ. Като причина за оттеглянето си от ръководството посочват „крайно незадоволителните резултати на парламентарните избори през май“. Не е ясно, обаче защо ръководството на формацията подава оставка чак сега. По неофициална информация партията иска да направи опит за участие в преговорите за така наречената нова десница.

„Подаваме оставки, но не абдикираме от своята отговорност и до провеждането на конгрес за избор на нов председател на партията ще работим за обединяване на център дясното пространство, какъвто мандат ни давате днес“, коментира Христова.

НС на НДСВ гласува двама нови членове за попълване на състава на Политическия съвет – Деница Димитрова от Варна и Петко Добрев от Силистра. 
На заседанието НДСВ приеха позиция, касаеща политическата обстановка в страната.

„Правителството и подкрепящото го „мнозинство” изчерпаха кредита си на доверие. Губи се време, подменят се приоритетите, наблюдаваме нови и нови кадрови решения, които са истинска провокация срещу здравия разум на хората и чувството им за справедливост“, се казва в декларацията.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?