Ръководството на старозагорската болница е пред уволнение

Ръководството на многопрофилната болница "Проф. д-р Стоян Киркович” в Стара Загора е пред уволнение, след като заради неплатени сметки парното ѝ беше спряно и пациентите ѝ останаха на студено. От здравното министерство съобщиха в петък, че министър Петър Москов е разпоредил пълна проверка в болницата.

Москов проведе телефонен разговор с кмета на Стара Загора - Живко Тодоров, от когото получи уверение, че парното в сградите към лечебното заведение ще бъде пуснато в рамките на днешния ден. Министерство на здравеопазването гарантира изплащането на натрупаните до момента задължения за отопление, както и необходимата за това сума до края на годината.

Зам.-министър Ваньо Шарков е провел разговор с директора на университетската болница "Свети Георги” - Пловдив проф. Карен Джамбазов, който е поел ангажимент при необходимост да бъдат осигурени медикаменти и специалисти за новородените и недоносените деца.

Заради допуснатото немарливо отношение към пациентите и управлението на болницата министърът е предприел действия по свикване извънредно заседание на Съвета на директорите за избор и упълномощаване на прокурист до провеждане на общо събрание за избор на нов Съвет на директорите и на нов изпълнителен директор.

Споделяне

Още от България