Ръководството на TV7 поиска защита от синдика в медията

Ръководството на TV7 обяви, че медията е изправена пред "безпрецедентен натиск, който не позволява на телевизията да работи нормално, да отразява случващото се професионално, да служи на зрителите си и да изплати заплатите на служителите си".

В декларация на медията се твърди, че това е последствие от безпрецедентните действия на временния синдик Панайот Велков, който е запорирал всички сметки на телевизията.

"Еднолично Велков е подписал договори с външни фирми, които обслужват него и неговите интереси. С допълнителни клаузи към контрактите той дори е увеличавал многократно стойността на предоставяните му услуги, които телевизията трябва да заплати. След запориране на сметка, от която дължимите суми могат да бъдат изплатени, Панайот Велков е продължил да блокира и другите сметки на TV7, като по този начин цели спирането на работата на телевизията. Съдебната система се оказва особено толерантна. TV7 е представила всички доказателства, че е платежоспособна. Съдът мълчи. Целта е ясна - ликвидирането на TV7", посочват от ръководството на телевизията.

"Считаме, че ситуацията изисква да бъдат предприети решителни действия за защита. Под заплаха са не само служители и журналисти в българска национална медия. Заплашена е свободата на словото и независимостта на медиите. Гръмкото мълчание на институциите застрашава основните принципи на демокрацията и върховенството на закона. TV7 е сериозна, професионална медия, която ще продължи да работи като обществена телевизия в името на българските граждани. Вярваме, че справедливостта е ценност в европейска България и очакваме институциите да защитят истината и обществения интерес", заявяват още от телевизията.

Пред сайта "Дневник" Велков нарича тези твърдения абсурдни.

Синдикът беше назначен по искане на продуцентската фирма "Ноу фрейм медия България" с едноличен собственик лидерът на "България без цензура" Николай Бареков през юли заради неплатени задължения. Телевизиите, на които банкерът Цветан Василев беше консултант, сами поискаха да бъдат обявени в несъстоятелност преди искането на продуцентската къща.

Споделяне

Още от България