Ранени и арестувани фенове след вечното дерби

Ранени и арестувани фенове след вечното дерби
С пострадали при сблъсък на стадиона и улично спречкване и арестувани заради хулигански прояви приключи вечното дерби между Левски и ЦСКА в неделя вечерта, при което червените победиха сините с 2:0.

Още по време на мача с линейка на "Бърза помощ" в "Пирогов" са закарани двама мъже - на 24 и на 28 години, които били леко ранени при сблъсък в сектор "Б" на Националния стадион, съобщиха от пресцентъра на болницата в понеделник.

Други четирима запалянковци на различна възраст са посетили спешните кабинети на "Пирогов" до полунощ. Те са били с хематоми, охлузвания и кървящи рани и след оказаната им медицинска помощ са били освободени за домашно лечение. Всички пострадали са фенове на Левски.

За 24 часа в ареста са други 54 привърженици на загубилия Левски, които са били задържани на ул. "Цар Симеон" заради хулигански прояви. Тридесет и един от тях са откарани в Пето РПУ, задето троэшили витрини и обръщали кошчета за боклук. Други пък се сбили с полиция. Работата по всички случаи продължава.

Пет превозни средства на столичния градски транспорт са потрошени след вечното дерби, съобщиха от Центъра за градска мобилност. Един тролейбус  и два автобуса са със счупени стъкла, друго автовозило е с нарязан таван, а на тролей е счупена вратата. Шофьорите на превозните средства не са пострадали. Извършителите не са заловени и щетите ще бъдат покрити от съответните поделения на Центъра за градска мобилност.

Споделяне

Още от Спорт