Раненият край Своге полицай вече е в съзнание

Състоянието на ранения при престрелката край Своге полицай Любомир Митов се стабилизира. Пациентът е изведен от шоковото състояние и вече е контактен с добри жизнени показатели, съобщиха от Военно-медицинската академия в понеделник.

Възможни са обаче усложнения, които могат да възникнат заради тежките наранявания.

Любомир Митов беше прострелян сутринта на 10 юли в района на Своге от крадци, опитващи се да избягат от полицията с откраднат джип "Линкълн". Митов бе приет във ВМА в критично състояние, с две огнестрелни рани - едната в областта на шията, с раздробена челюст и долна част на черепа, а другата - в областта на корема.

Няколко часа след обнадеждаващата информация за състоянието на служителя на реда, Софийският окръжен съд остави в ареста двамата крадци Красимир Димов и Владимир Николов. Двамата бяха въведени в залата от около десетина служители на съдебна охрана, бяха с изпокъсани дрехи, по които си личаха следи от подметки.

Оказа се обаче, че не Димов е стрелял срещу полицая, както твърдеше генералния комисар на МВР Павлин Димитров в първите часове след престъплението, а Николов. Обнадеждаващото е, че е въпреки тази "дребна" грешка все пак на третия ден от случая е уточнено кой е стрелецът.

Николов, който е в изпитателен срок за друго престъпление, заяви пред съда, че съжалява за постъпката си. Въпреки това прокурорът посочи, че по време на разпитите и показанията им пред съдия обвиняемите не са показали истинско разкаяние.

Споделяне

Още от България