Раненият в катастрофа зам.-министър е в критично състояние

Няма промяна в състоянието на заместник-министъра на финансите Нахит Зия, който е в болница "Лозенец", съобщи в неделя директорът на здравното заведение д-р Любомир Спасов. Той допълни, че близките на Зия не желаят да бъдат огласявани подробности за състоянието му. Ден по-рано министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски каза, че Зия е стабилизиран, но състоянието му е критично.

Заместник-финансовият министър пострада в тежка катастрофа край село Микре, Ловешко, на 8 декември, петък. Тогава служебната кола, в която той и директорът на Агенцията за финансово разузнаване Васил Киров се возеха, бе ударена челно от лека кола тойота. Всичките четирима пътници в тойотата загинаха. Зам.-министър Зия бе тежко ранен, а шофьорът на служебната кола и шефът на финансовото разузнаване пострадаха леко.

Зиа бе преместен спешно от болницата в Ловеч, където бе настанен, в клиника “Лозенец”. Той има тежка черепно-мозъчна травма.

Другият тежко ранен от катастрофата при Бяла в четвъртък, когато загинаха 18 души, а 14 пострадаха в различна степен, 7-годишната Михаела е в стабилно състояние.

Детето е в “Пирогов” на апаратно дишане и вероятно още два-три дни ще остане на него, съобщи в неделя директорът на института д-р Спас Спасков. При катастрофата момиченцето бе ранено в главата.

“Очакваме подобрение. Няма причина за възникването на проблем, тъй като операцията, която ѝ беше направена, е реконструктивна на лицето, където има счупвания, а не животоспасяваща,  допълни д-р Спасков.

Споделяне

Още от България