Рапърът Мишо Шамара отново привикан в следствието

Мишо Шамара, Сн: БГНЕС

На 17 януари (сряда) ще трябва да се явя в Националната следствена служба, викат ни с Конса отново, съобщи рапърът Мишо Шамара, цитиран от БГНЕС.

В петък той е получил призовка да се яви в следствието в качеството си на свидетел. Шамара предполага, че щом като ги викат и двамата с Конса (хип-хоп изпълнител), вероятно отново ще ги разпитват за песента "Бяло, зелено, червено".

"Единственото ни престъпление е да не харесваме Бойко Борисов", добави Шамара и се пошегува "Не искам да ставам министър-председател, защо толкова искат да ме направят".

Преди няколко месеца Софийската апелативна прокуратура приключи служебната проверка срещу Мишо Шамара и приятеля му и препоръча прекратяване на производството на градската прокуратура. От САП твърдят, че "не са събрани достатъчно доказателства за обвинението, че именно рапърът поругава националния флаг".

Скандалното дело започна по сигнал на председателя на СЕМ Георги Лозанов. Веднага след него Милко Момчев от градската прокуратура започна разследване заради текста на песента "Бяло, зелено, червено".

Случаят скандализира обществото след като рапърите Мишо Шамара и Сарафа разказаха как са били викани в следствието да дават обяснение, включително и за изречението, че те "повече уважават герба от ГЕРБ".

На следващия ден бившият главен прокурор Борис Велчев осъди поведението на Момчев и определи делото като "пресилено".

В понеделник Шамара коментира призовката и във Фейсбук.

"Не ги знам кви глупотии пак ще ни занимават. Определено политическата ни класа е прогнила и определено ни управляват меганагли малоумници", коментира Шамара в социалната мрежа.

"Сериозно сега наистина се надъхах да се кандидатирам за депутат, че като гледам какви дебили малоумни са на власт, то 1000% съм класи по-интелигентен и умен човек и за разлика от тях съм доказано неподкупен и не подавам на изкушения. Поне 100% съм доблестен и честен човек за разлика от Бойко", написа той по този повод.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?