Рапърът Ванко 1 отново отива в затвора

Иван Главчев - известен като рапъра Ванко1, баща му Петър Главчев и братовчед му Димитър Рачелов са задържани с разпореждане на директора на РДВР Пловдив ген. Валентин Петров.

Ген. Петров потвърди, че тримата са били освободени преди два дни, след като с решение на наблюдаващият прокурор Георги Пенев мярката им "задържане под стража" е била заменена с "парична гаранция". Днес обаче окръжният прокурор Андрей Атанасов е отменил постановлението на заместник-окръжния прокурор Георги Пенев от 1 август 2003 г., с което те са били пуснати под гаранция.

Заместник-окръжният прокурор и говорител на Окръжна прокуратура Михаела Буюклиева уточни, че основание за новото постановление е обстоятелството, че срещу същите лица се водят други наказателни производства за подобни престъпления, извършени в чужбина и за укриване на данъчни задължения в особено големи размери, съобщи БТА.

Тримата ще бъдат приведени отново в затвора в гр. Пловдив.

Ванко1 бе арестуван при специализирана полицейска операция на 7 май. Ден по-късно бе задържан и братовчед му, а бащата се озова в ареста на 10 май. Тримата бяха привлечени под наказателна отговорност за трафик на хора и склоняване към проституция.

Срещу Ванко 1 има обвинение и за незаконно притежаване на оръжие - 1 пушка, 2 карабини и 3 пистолета, за които разрешителните са с изтекъл срок и не са подновени.

Споделяне

Още от България

Какво трябва да се направи, за да се ваксинират повече хора?