Рашидов: Само глупак може да търси конфликт на интереси в "Апартаментгейт"

Рашидов: Само глупак може да търси конфликт на интереси в "Апартаментгейт"

"Само един глупав човек може да си въобрази, че от това ще изкара конфликт на интереси".

Това заяви пред бТВ бившият министър на културата и депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов по повод приключилите проверки на антикорупционната комисия КПКОНПИ по скандала с евтините жилища на политици, купени от фирма "Артекс". Заключенията на проверяващите бяха, че конфликт на интереси няма при нито един от седмината проверявани, сред които бяха Цветан Цветанов, Цецка Цачева и самият Рашидов.

Не конфликт на интереси, а пазарна икономика

В ниските цени на жилищата няма конфликт на интереси, а по-скоро пазарна икономика, обясни Рашидов. Според него у нас все още хората не разбират, че едно нещо струва толкова, колкото можеш да му вземеш. Например картината.

"Пазарна икономика се казва. Ако искам, ще си го договоря за 1 лев", обясни Рашидов.

Той допълни, че е купил имотите си на чертеж. "Нямаше изкоп, аз не можах да мина покрай изкопа", каза Рашидов, намеквайки за Цачева, която се обясни, че е започнала да се интересува от бъдещия си имот, след като видяла, че са изкопани основите на блока.

Има доста данни за едни други хора

Бившият министър на културата обясни, че са му попаднали декларациите на хора, които охотно коментирали имотния скандал. На въпрос как се е сдобил с тези данни, Рашидов отговори: "В кутията ми ги пущат".

"Искам да ви кажа, че нито един май не е на пазарни цени. И доста е мешана салатата. Ще зареват всички, които много охотно говорят на тая тема. Всички купуват на данъчна оценка", обясни Рашидов.

Споделяне

Още от България