Рашидов: Защо родителите ви не протестират да ви преместят студиото в центъра на София

Рашидов: Защо родителите ви не протестират да ви преместят студиото в центъра на София

"Чудя се, вашите родители, защо не протестират да ви преместят студиото в центъра. И вие сигурно искате да сте до "Александър Невски". Не е честно така. И аз искам да завърша Сорбоната, но не става."

Това каза министърът на културата Вежди Рашидов на  водещата Ани Цолова от Нова телевизия.

Поводът е протестите на шепа родители, които настояват Класическата гимназия да не се връща в старата сграда в кв. "Модерно предградие".

Според него  част от родителите на ученици в Националната гимназия за древни езици и култури (НГДЕК) манипулират и преекспонират случая.

Скандалът избухна след като родители и учители се разделиха на две. Едните настояваха децата да се върнат в ремонтираната с над 2 млн. лв. европейски пари сграда в кв. "Модерно предградие". Другите искаха да останат в старото и в недобро състояние здание на 13-то училище на Женския пазар.

"Няма искам, не искам, държавата има една материална база. Ако не им харесва (на родителите - бел.ред.), свободна държава сме, има много училища в София", коментира Рашидов.

По думите му няма протести на учители от Класическата гимназия и преподаватели не са подавали оставки срещу връщането в обновената сграда на ул.“Баба“.

Споделяне

Още от България