Рашко Младенов е новият директор на театъра в Благоевград

Рашко Младенов, сн. БГНЕС

Рашко Младенов е новият директор на Драматичния театър "Никола Вапцаров" в Благоевград. Той бе представен в четвъртък от заместник-министъра на културата Васил Василев. Младенов заема поста на досегашния директор на благоевградския театър Надежда Асенова.

До смяната се стигна, след като културната институция изпадна в тежко финансово състояние с дългове около 240 000 лева, а актьорите втори месец не са получавали заплати и преди дни алармираха за проблемите пред медиите.

Със своята позиция ние ясно и категорично искаме да кажем, че заставаме зад развитието на театъра в Благоевград, каза заместник-министър Василев при представянето на Рашко Младенов, цитиран от БТА.

Той изрази надежда, че нещата ще тръгнат в нова посока, за да се излезе от тежката ситуация. Колкото и да е държавен, този театър е част от Благоевград, той винаги е присъствал тук и без спомоществователството, без разбирането от страна на кметството няма как ние да вървим в обща посока и да се развиваме, посочи заместник-министърът. Той очаква от новото ръководство да направи план за управление на театъра и да потърси удачни решения за справяне с финансовите задължения.

Новоназначеният директор Рашко Младенов каза, че не е запознат в детайли с проблемите в театъра и че му е нужно време, за да проучи състоянието на институцията и да изготви план за управлението ѝ. Той смята, че може да се справи тежката финансова ситуация. Младенов е имал разговори с ръководството на община Благоевград и смята, че с общи усилия могат да се тласнат нещата напред.

Споделяне

Още от България