Рашков праща до прокуратурата сигнал срещу Борисов

Снимка: БГНЕС

Вътрешният министър Бойко Рашков ще прати сигнал до прокуратурата срещу бившия премиер Бойко Борисов. Това заяви МВР-шефът в предаването "ЕвродикоФ". Министърът заяви, че е получил информация за заплаха, отправена от Борисов.

"Днес пристигна при мен един човек, който такива ужасяващи неща ми съобщи, че аз не знам къде живеем, в ква държава живеем или сме живели, не мога да си обясня. Нещо ужасяващо е – как му е казано, че има жена и деца или пък има семейство, които няма да разберат дали не ядат неговото месо. Вие такова нещо чули ли сте досега? Защото аз не съм", заяви Рашков.

На въпрос дали Бойко Борисов е казал това, министърът отговори:

"Точно така, да. Днес получих тази информация".

Попитан дали ще подаде сигнал до прокуратурата, Рашков даде да се разбере, че такъв вече има, но делото било изчезнало.

"Да сигнализирам онзи, който се обръща към Борисов с "Шефе"? Това ли да направя? Аз ще го направя, да видим как ще реагира. И ще дам публичност на това. Ще го питам например какво стана с едно дело, по което Борисов е казал това, защото тази наглост, която я чувам сега, тя е безгранична", заяви Рашков.

Той не каза повече подробности, само заяви: "Както се казва в литературата: Следите остават".

Политици са подслушвани и информацията за това е унищожавана, каза още Рашков. Той иронизира бившия външен министър Даниел Митов от ГЕРБ, който твърди, че скандалът с подслушването е ченгеджийски и няма никакви доказателства. Рашков заяви, че Митов очевидно не е запознат с технологията на прилагане на СРС-тата. Според него допреди дни "шредерите са работили" и са унищожавани документи.

Министърът намекна, че политици са слушани и данните от това са запазвани в т.нар. ненужни материали, т.е. доказателства, които нямат общо с предмета на делото и би следвало да бъдат унищожени.

"Те са ги запазвали, за да могат да ги ползват за цели извън разследването и извън процеса. Ползвали са ги, за да могат да ги носят на такива като Борисов и той на тази база да притиска един или друг", заяви Рашков.

Министърът разкритикува прокуратурата, че изобщо не се е поинтересувала от кюлчетата и пачките евро в чекмеджето на спалнята на бившия премиер. Той разказа, че много лесно би могло да се установи откъде идват кюлчетата, защото в България само две банки ги продават, а на снимките се виждат и серийните им номера.

Споделяне

Още от България