Ръст на асимптоматичните случаи в Китай

Ръст на асимптоматичните случаи в Китай

Континентален Китай съобщи за 39 нови случая на коронавирус, като почти всички без един са привнесени. Увеличава се и броят на асимптоматичните случаи, предаде Ройтерс.

Националната здравна комисия на Китай съобщи, че по данни към края на вчерашния ден, са установени 78 нови асимптоматични случая при 47 ден по-рано. На 5 април е регистриран само един смъртен случай.

Китай ще предприеме допълнителни мерки, за да предотврати внасянето на нови случаи с коронавирус през сухопътните граници на страната. Това се казва разпространено днес съобщение на китайското правителство след негово заседание под председателството на премиера Ли Къцян, предаде Ройтерс.

В комюникето се посочва, че рискът от ввнасяне на вируса в Китай по суша нараства и че броят на такива случаи вече надхвърля този на случаите на китайските летища.

Вчера в Китай (без Хонконг и Макао) са били регистрирани 38 привнесени случая със симптоми на заразата. Сред тях са 20 души, пристигнали по суша от Русия в североизточната провинция Хейлунцзян. Преди това тези хора са летели със самолет от Москва до Владивосток.

Южна Корея съобщава днес за по-малко от 50 нови случая на коронавирус за пръв път от своя пик на 29 февруари, информира Корейският център за контрол и превенция на заболяванията.

По данни на центъра новите инфекции са 47, с което общият брой за Южна Корея става 10 284.

Смъртните случаи се увеличават с три на 186.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус