Ръст в продажбите на хлебопекарни и кухненски уреди по време на Covid-19

Ръст в продажбите на хлебопекарни и кухненски уреди по време на Covid-19

Разпространението на Covid-19 и наложената карантина са довели до увеличаване на продажбите на дребна техника за кухнята. Това показват данните на една големите вериги за бяла и цветна техника "Зора".

Хлебопекарни, кафемашини и кухненски роботи са най-купуваните и търсени уреди от българския потребител в момента. Това показва, че българите се насочват към домашно приготвената храна, за да не ходят често до магазина, коментира Георги Милушев, управляващ съдружник във веригата "Зора".

Друга категория, която бележи завишени продажби по време на Ccvid-19 са уредите за лична грижа - машинки за подстригване и епилатори.

Очаквано заради работата у дома и дистанционното обучение на децата осезаем ръст има и при продажбите на ИТ техника и аксесоари. Купуват се основно лаптопи, принтери, рутери, уебкамери и мишки.

Наблюдава се и повишено търсене на уреди за пречистване на въздуха.

В сферата на забавлението, потребителите се насочват към игрови конзоли, аудио техника и смарт телевизори, което върви ръка за ръка с повишената консумация на видео и аудио стрийминг.

"Зора" отчита най-голям спад в търсенето на смартфони.

За сметка на ограничения трафик по магазините се проявява нова линия на поведение на стандартния потребител - повишена информираност и проучване преди покупка, отбелязват от веригата.

"Отчитаме намален трафик във физическите локации, но за сметка на това потребителите са фокусирани. Те идват с точно определена цел, в повечето случаи са информирани и запознати от сайта. Това показва необходимостта от предоставяне на повече информация на клиентите чрез интернет", коментира Георги Милушев.

По тази причина за потребителите, които имат нужда от консултация, веригата въвежда нова услуга "Поръчка по телефона".  По този начин клиентът ще спести време за посещение на място. Той ще получи нужната информация по телефона, а от веригата ще доставят стоката до дома му при максимални мерки за сигурност.

Споделяне

Още от Бизнес