Расте интересът на европейците към медицинския туризъм у нас

Расте интересът на европейците към медицинския туризъм у нас

Увеличава се интересът на граждани от Германия и други западноевропейски страни към медицински туризъм в България като вероятната причина българските болници да стават по-търсени са събитията в Турция. Това сочат наблюденията на първия български интернет портал за здравни услуги Ofertomed.bg, който предлага оферти с големи отстъпки в множество български лечебни заведения.

Според неговите данни, запитванията от чужденци са за широк спектър от медицински услуги – от козметични процедури, до лечение на ракови заболявания. Забелязва се и сериозен интерес то страна на българи, живеещи в чужбина.

Турция винаги е била силен център за медицински туризъм и е предпочитана от западните пациенти заради много по-достъпните цени. Събитията от последния месец обаче изглежда са създали известни притеснения в това отношение, което поставя въпроса, дали е възможно страната ни да спечели дял от този пазар, коментира Росица Караджова, управител на Ofertomed.bg.

Според нея основните предимства на България са достъпните цени на медицинските услуги на фона на тези в Западна Европа, наличието на висококвалифицирани специалисти, както и факта, че сме страна – членка на Европейския съюз, за разлика от южната ни съседка. В добавка у нас също има много добри възможности за рекреационен туризъм, което позволява здравните услуги да се комбинират лесно с почивката.

"Здравният туризъм винаги е бил добра възможност за нашата страна, в която цените за този тип услуги са много по-достъпни, а персоналът е висококвалифициран. Преди обаче липсваше удобна онлайн платформа за лесно закупуване на здравни услуги “, посочва Караджова.

Ofertomed.bg е първият и единствен засега български здравен портал, който предлага оферти с до 75% отстъпка в множество реномирани лечебни заведения, включително Университетска болница "Сити Клиник", "Токуда Болница" София, Медицински комплекс "Д-р. Щерев”, Ин витро клиника София, Болница "Доверие", Медицински център "Пирогов", Лаборатории "Цибалаб", "Бодимед", "Кандиларов", "Сана", "Ноневи", "Тошкина", "Лина" и много други.

Споделяне

Още от Бизнес

Къде му е мястото на Бойко Борисов?