Разбиха мрежа за трафик на момичета от България за Италия

При съвместна операция на италианската и българската полиция е разбита мрежа за трафик на непълнолетни момичета, извеждани незаконно от България в Италия и продавани там на ромски кланове, съобщи АНСА в сряда.

В операцията с кодово название "Майбах" от италианска страна са участвали Силите за специални операции /РОС/ към италианските карабинери в Триест. В хода на операцията са арестувани 11 българи, отговорни за трафика на непълнолетните момичета. Арестите са по нареждане на прокуратурата в Триест. Според агенция АДН Кронос 10 от тях са извършени в България.

Арестуваните извеждали момичетата от България, за да ги продадат за булки в италианските ромски кланове. Сумите, срещу които били търгувани непълнолетните, били от около 10 хиляди евро. После ромските кланове принуждавали момичетата да извършват кражби в Рим и други италиански градове.

Операция "Майбах" последва разследване от 2006 г., под кодовото название "Елвис- България". То приключи с арестуването на 41 българи, обвинени също в трафик на хора, както и в трафик на наркотици, в грабежи и в разпространение на фалшива валута.

Единейсетте арестувани при операция "Майбах" са обвинени за участие в трафик на хора, в насърчаване на незаконната имиграция и в принуждаване към робски труд на незаконни имигранти.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?