Разбил се самолет от Втората Световна война взе 20 жертви

Разбилият се самолет

Двадесет души загинаха след като малък самолет от Втората световна война, изпълнявал развлекателен полет от Локорно до курортното градче Дюбендорф, се разбил в Швейцарските Алпи в събота следобед, предадоха световните агенции. Машината е паднала

Самолетът "Юнкерс" (Junkers JU-52 HB-HOT е бил със 17 пътника на борда и тричленен екипаж, който е изпълнявал атракционния полет. Този модел, произвеждан в Германия през 1930-те години, е бил използван във войната и е предизвиквал интереса на туристите за полети.

Операторът JU-Air отмени всички такива пейзажни обиколки след инцидента.

Причината за катастрофата все не е ясна.

На пресконференция в неделя от полицията съобщиха, че пасажерите са били на възраст между 42 и 84 години. 11 от жертвите са мъже, останалите са жени.

Свидетел на катастрофата разказва пред швейцарския вестник "20 минути", че самолетът се е извъртял на 180 градуса и паднал на земята като камък.

Реално машината се е ударила в планината на надморска височина от 2540 метра.

Екипажът не е подавал сигнал за бедствие. Машината обаче не е разполагала с черна кутия,  което ще усложни разследването за причините за сблъсъка и то ще отнеме време.

Отчитайки "пикиращата траектория" на самолета, разследващите изключват вероятността той са се е сблъскал с нещо във въздуха или да е имало взрив на борда му. Климатичните условия също не се разглеждат като причина за инцидента, тъй като в последните дни в Швейцария времето е спокойно и горещо.

Инцидентът станал само часове, след като в събота четиричленно семейство с две малки деца загина при падане на друг малък самолет в Централна Швейцария.

Споделяне

Още от Свят