Разбилият се в Сърбия самолет не е български

Спортният самолет, който се е разбил в Източна Сърбия и за който бе съобщено, че е български, е чуждестранен. Това съобщиха от Министерството на транспорта в понеделник, след като БНР предаде, че един от шестте свръхлеки спортни самолета, които са тръгнали в събота от България за състезание в хърватския град Сисак, е катастрофирал и четирима души са загинали.

Машините са чуждестранни, те са заредили у нас гориво преди да отлетят за авиошоуто в Сърбия, уточниха от българското транспортно министерство.

Сръбската национална телевизия съобщи по-рано съобщи, че липсващият самолет е паднал в труднопроходимата Кучавачка планина, намираща се в Източна Сърбия, около град Болевац, в непосредствена близост до Зайчар.

Катастрофиралият самолет, който е издирван от спасителни екипи два дни, имал български регистрационни знаци, твърди говорителят на Министерството на вътрешните работи в Зайчар Зоран Стаменкович, но бе опроверган. Той каза, че четиримата пътници, които са били на борда на самолета, са загинали.

За спасителната акция е бил ангажиран хеликоптер от Белград. Първият сигнал за инцидента е подаден от летището в Ниш, каза за БНР говорителят на полицията в Зайчар. По думите му е започнал оглед на мястото на катастрофата.

Споделяне

Още от Балкани