Разбит нелегален цех за производство на фалшиви цигари „Мелник”

Полицията разкри нелегален цех за производство на цигари в пловдивското село Оризаре, съобщи във вторник директорът на ОДП - Пловдив комисар Ангел Рангелов. По случая се е работило няколко месеца след получен сигнал.

Акцията по разбиването на цеха е била извършена на 9 ноември. В изоставен краварник е бил открит съвременно оборудван цех с модерни машини и добри условия за работа. Отвън по нищо не личало, че в сградата има работещи мощности.

В цеха се произвеждали фалшиви цигари от разпространената марка „Мелник”. Поточната линия, произвеждаща цигарите, била в работен режим. Полицаите са задържали петима мъже и три жени. Конфискувани са 65 000 кутии цигари, два тона тютюн, заготовки за производство на кутии, етикети и 700 000 фалшиви акцизни бандероли.

Комисар Калин Георгиев посочи, че с тази акция са предотвратени щети за държавата за повече от 1,5 милиона лева. Той поясни, че двама от задържаните са криминално проявени. На всички е наложена мярка "задържане под стража" за 72 часа. Прокуратурата е внесла в съда искане за налагане на постоянна мярка "задържане под стража" на осемте арестувани. Мотивът е, че ако бъдат освободени, могат да се укрият и да попречат на разследването.

Прокурорът от Окръжната прокуратура Тодор Павлов заяви, че към задържаните ще бъдат повдигнати обвинения "за участие в организирана престъпна група, за държане на неистински държавни ценни книжа (бандероли), за злоупотреба с търговска марка и за държане на стоки без бандерол". Максималната присъда, която може да получат, е до 10 години затвор.

Споделяне

Още от България