Разбита е група за наркоразпространение в Плевен и Ловеч

Група за наркоразпространение на територията на Плевен е Ловеч е била разбита и шестима души са арестувани при спецакция на МВР и ГДБОП, проведена под ръководството на Специализираната прокуратура, съобщиха от МВР в сряда.

В операцията, проведена в село Изворче, са участвали полицаи и служители на ГДБОП и техни колеги от Плевен, Ловеч, Враца и Монтана. Задържани са били трима мъже на възраст 23, 39 и 46 години и 30-годишна жена.

В рамките на операцията, в Плевен били засечени два автомобила -  "Ситроен Берлинго“ и "Мицубиши“, и задържани двамата водачи – на 40 и 50 години.

Извършени са процесуално-следствени действия на пет адреса и пет автомобила, в които са открити и иззети: марихуана, екстази, метамфетамин и амфетамин, както и електронни везни, 2800 лева, множество документи, мобилни телефони, преносим компютър и СИМ-карти.

На шестимата задържани са повдигнати обвинения за престъпления и с прокурорско постановление мярката им за задържане е удължена до 72 часа.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата по документирането му продължава под наблюдението на Специализираната прокуратура, посочват от МВР.

Споделяне

Още от България