Разчистват още незаконни заведения в Слънчев бряг

Разчистват още незаконни заведения в Слънчев бряг

Разчистването на незаконни преместваеми обекти на морски плаж Слънчев бряг-север продължава. Бяха премахнати още два обекта, които са съществували в нарушение на одобрената схема за поставяне на обекти на плажа.

Доброволно бе премахнат бар "Амиго" с площ 350 кв. метра, който бе разположен пред хотел "Белвю" в нарушение на одобрената от министъра на туризма схема, съобщиха от Министерството на туризма.

Съборен беше и ресторант Terra (400 кв. метра), който се намираше пред хотел "Палас" и работеше в противоречие с договорните отношения.

Преди това бяха разрушени ресторант Stela di marre с площ 400 кв. метра, също пред хотел "Белвю", както и Bubles бар&ресторант, около 400 кв. метра, разположен пред хотел "Гларус" и недалеч от хотел "Чайка".

Министърът на туризма Николина Ангелкова прекрати концесията на плаж Слънчев бряг-север, след като на него бяха констатирани над 8000 кв. метра преместваеми обекти, които надхвърляха одобрената за разполагането им схема.

При инспекция на министъра през февруари тази година беше установено, че вече са съборени над 190 незаконни обекта. Разчистването на някои от обектите се отложи заради започналия активен летен сезон.

Проверките за стриктното изпълнение на договорите за наем и концесия на плажовете продължават.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Как да се подходи с новата детска болница?