Разчленени тела на мъж и жена са открити край Негован

Разчленени тела на мъж и жена са открити край Негован

Останки от телата на убити мъж и жена бяха открити последователно в събота и неделя до водоема край софийското село Негован. Полицията се опитва да установи самоличността им, кога точно са станали престъпленията, тъй като труповете са разложени и дали смъртта на двамата е свързана. 

Мъжът е бил застрелян, жената е умъртвена по друг начин, а телата на двамата са били укрити в бидони край водоема. Те са били разчленени, съобщава БНР, цитирайки свои източници от полицията.

Претърсват се базите данни за изчезнали лица. Предстои снемане на ДНК.

Тялото на мъжа бе намерено в ранния следобед в неделя, след като ден по-рано към 18 часа местен жител подал сигнал за открит череп край водоема на селото.

Веднага са организирани и към мястото са изпратени екипи от криминалисти и експерти на СДВР. При извършения първоначален оглед е установено, че намереният череп е човешки, открити са и останки от тяло, за което се установило, че е на жена.

Останките от мъжа сочат, че той е бил застрелян в главата.

Разследва се връзка между двете убийства и намерените тела.

Полицията работи по всички версии.

Столичната полиция ще прегледа профилите на безследно изчезналите хора в последните години, за да установи дали откритите тела не съвпадат с някои от тях. Източници от МВР са категорични, че в двата случая става дума за убийство.

Предстоят и съдебно-медицински експертизи. Ще бъдат разпитвани и живеещи в района хора.

Образувано е досъдебно производство.

Споделяне

Още по темата

Още от България